سلام و درود بر شما مخاطبین گرامی و تعالی‌جویان عزیز

   خدا رو شکر امروزه به واسطه‌ی رشد تکنولوژی و توسعه‌ی ابزارهای ارتباطی امکان برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی از راه دور و آنلاین به راحتی فراهم شده است.

   هرکسی در هر نقطه‌ای از دنیا  می‌تواند به کمک اینترنت و ابزارهایی مثل موبایل، تبلت یا کامپیوتر و  با  نصب نرم‌افزارهای ویدئو کنفرانس مثل Zoom و در اختیار داشتن آی‌دی و پسورد در  یک جلسه‌ی غیر حضوری شرکت کند.

   برخی از این جلسات راه دور  به صورت رو‌در‌رو و دوطرفه  است، یعنی تمام افراد می‌توانند به صورت صوتی و تصویری در جلسه مشارکت کنند و صدا و تصویر همدیگر را  به خوبی دریافت کنند، ولی برخی از کنفرانس‌های راه دور به صورت یک‌طرفه هستند، یعنی تنها به واسطه‌ی یک یا چند نفر محدود اداره می‌شود و مابقی شرکت‌کنندگان،  شنونده و ناظر هستند و تنها به صورت نوشتاری می‌توانند مشارکت‌های کوتاهی انجام دهند که این حالت دوم بیشتر برای  سمینارهای آموزشی مناسب  هستند که یک مدرس با نمایش اسلایدهای آموزشی و پخش صدایش برای مخاطبین مطالبی را تدریس می‎نماید که  به این حالت دوم اصطلاحا  وبینار(سمینار تحت وب) می‎گویند.

وبینار چیست؟

   وبینار مخفف اصطلاح Web-based seminar است که به معنی یک ارائه، سخنرانی و یا سمینار آموزشی در فضای وب و اینترنت  می‌باشد. وبینارها، سمینارهای آموزشی هستند که به صورت مجازی و غیر حضوری  از طریق نرم‌افزارهای ویدیوکنفرانس اجرا  می‌شوند. بنابراین یکی از روش‌های فوق‌العاده جذاب و اثربخش برای انتقال اطلاعات به مخاطبانی هستند که از لحاظ جغرافیایی در مناطق مختلف پراکنده هستند.

   به کمک وبینار دیگر لازم نیست مسافتی را طی کنید و در کلاسی شرکت کنید، در هر مکان که به اینترنت دسترسی داشته باشید، می‌توانید در یک جلسه آموزشی وبیناری شرکت کنید. این فرصت و امکان جدید و ارزشمند باعث می‌شود که بتوانید در زمان صرفه‌جویی کنید، در هر فضایی که حسِ بهتری دارید، در  هر پزیشنی که راحت‌تر هستید و در هر لباسی که تمایل دارید بنشینید و  از مطالب وبینارهای آموزشی مدرسین دلخواه خود استفاده کنید. و این پدیده خیلی ارزشمند و نوظهوری هست که باعث از بین رفتن بسیاری از محدودیتهای آموزشی در امر مهم یادگیری و تعالی می‌شود.

   وبینارها اغلب با هدف آموزش و یا به اشتراک‌گذاری اطلاعات برگزار می‌شوند. سخت‌افزارهایی مثل سیستم‌های کامپیوتر و موبایل، دوربین‌ و میکروفن  و ابزارهای آنلاینی که وجود دارند این امکان را برای گروه‌ها و سازمان‌ها فراهم می‎کنند تا به سادگی میزبان(برگزارکننده) یک وبینار  آنلاین و با کیفیت خوب با مخاطبینی در تعدادهای ۱۰۰ یا ۱۰۰۰ یا  حتی بیشتر باشند.

   برای برگزاری وبینارها و یا شرکت در آنها، نیاز به استفاده از یک بستر نرم‌افزاری روی سیستم کامپیوتر و یا موبایلتان می‎باشید. براساس نرم‌افزاری که برای شکل‌گیری جلسات کنفرانس استفاده می‌شود، وبینارها امکانات مختلفی دارند. اما یک سری از امکانات بین تمام نرم‌افزارهای ویدئو کنفرانس یکسان است:

   ۱-صدا و تصویر مدرس به صورت زنده و همزمان برای تمام اعضاء وبینار نمایش داده می‌شود و همین موضوع کمک می‌کند تا مخاطبین ارتباط بهتری با موضوع و سخنران برقرار نمایند و احساس بهتری داشته باشند که این مزیت خیلی بهتری از فیلم‌های آموزشی تحت اینترنت و سایتهای مختلف می‌باشد.

   ۲-اکثر نرم‌افزارها این امکان را به مدرس می‌دهد تا بتواند وایت بردی در اختیار داشته باشد و هر متن و شکلی  را برای اعضاء وبینار بنویسد و یا بکشد.  برای مثال فرض کنید مدرس در توضیحات خود یک بیت شعر یا یک آدرس سایت معرفی می‌کند. می‌تواند همزمان با معرفی کلامی، نوشته‌ای از آن را به کمک قلم نوری و تخته وایت‌برد مجازی برای حاضرین در وبینار نمایش دهد.

   ۳-در اکثر نرم‌افزارها، سخنران می‌تواند به راحتی صفحه اسلایدهای پاورپوینت و یا صفحه نمایش کامپیوتر خود را به اشتراک بگذارد، مثلا اگر مدرس می‌خواهد یک نرم افزار کامپیوتری مثل  وان‌نت را آموزش بدهد، خیلی راحت می‌­تواند صفحه نمایش لپ‌تاپ را به اشتراک بگذارد و لحظه‌ به لحظه  تمام کارهایی که در نرم‌افزار انجام می‌دهد را به افراد نشان بدهد یا می‌­تواند اسلایدهای مطالب آموزشی که  از قبل آماده شده‌اند  را برای دانشجویانش با کیفیت عالی به  نمایش بگذارد، کیفیتی به مراتب بهتر از تصاویر پخش‌شده روی ویدئوپروژکتور در جلسات حضوری!

   از امکانات دیگر نرم‌افزارهای ویدئو کنفرانس که می‌توانیم نام ببریم: چت اختصاصی، اجازه طرح سوال از طرف مخاطب، امکان رأی‌گیری از حاضرین، پخش فایل‌های صوتی و  امکانات دیگر است.

   همانطور که در بسیاری از آموزش‌های دوره‌های مهندسی تحول اشاره نموده‌ایم شرط بقا، موفقیت و تعالی،  تغییر نمودن و سازگار شدن به موقع با تغییرات ارزشمند جهان پیرامون است و لذا  من و شما تعالی‌جویان عزیز نیز باید زرنگ و هوشیار باشیم و  به موقع با این تکنولوژی‌های ارزشمند و سودرسان آشنا شده و بتوانیم از آنها به نفع رشد و تعالی فردی و معنویان استفاده ببریم.

   قطعا پیدایش اینترنت، کامپیوتر، لبت‌تاپ و تبلت و موبایل‌های هوشمند  و حالا  آشکارشدن سیستم‎های برگزاری وبینار، نعمت‌ها و فرصتهای ارزشمند خدادادی هستند که نباید نسبت به آنها بی‌توجه باشیم که آن وقت مصداق کفر و اعراض خواهیم بود و از سودها و مزایای زیادی که برای ما خواهند داشت عقب خواهیم ماند.

   در همین راستا مجموعه مهندسی تحول برای توسعه فعالیت‌های آموزشی و حتی پرورشی‌اش قصد دارد تا  با ارائه آموزش‌های تصویری نرم افزار zoom برای شما علاقمندان به تحول و تعالی، امکان یادگیری این نرم افزار و شرکت در وبینارهای آموزشی از راه دور و آنلاین را  تسهیل بنماید.

   لذا از شما عزیزان خواهشمندیم که فیلم‌های آموزشی که در پایین این مطلب قرار داده شده‌اند را هرچه سریع‌تر و با دقت مشاهده بنمایید و  در هر کدام که نیاز بود، مشاهده آنها را تکرار کنید تا به خوبی با نرم افزار Zoom  و حضور در وبینارها آشنا و مسلط بشوید تا بتوانید همچنان از آموزش‌های جدید و متنوع  کانون بهره‌مند باقی بمانید.

   امیدواریم مثل گذشته با روحیه انعطاف‌پذیری و با کمک گرفتن از تکنیک  تکرار القائات ذهنی، بتوانید با این سیستم‎های جدید و پرفایده هماهنگ و سازگار بشوید و همانند گذشته در مسیر تعالی همگام باقی بمانید.

   این مطلب شامل حدود ۸ فیلم آموزشی در مورد  نرم افزار zoom می‌باشد که به ترتیب در  پایین آنها را مشاهده خواهید کرد. برای شرکت در وبینارهای آموزشی تنها مشاهده فیلم اول و بخش‌هایی از فیلم دوم کافی می‌باشد. اما علاقمندانی که قصد شرکت در جلسات از راه دور دوطرفه مثل کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی تقابلی و پویا همانند باشگاه تحول و تعالی  و یا جلسات مشاوره را دارند لازم است تا مابقی فیلم‌ها را نیز به دقت مشاهده بنمایند.

 

فیلم اول  « نصب و راه‌اندازی نرم افزار zoom و اتصال به  وبینار آموزشی » – مدت زمان : ۲۷ دقیقه

 

 

فیلم دوم « نحوه فعال‌سازی صدا و تصویر و تنظیم میکروفون و وب‌کم » – مدت زمان : ۳۸ دقیقه

 

 

فیلم سوم « نحوه تنظیم محیط نرم افزار زوم  و  انواع حالت‌های نمایشی » – مدت زمان : ۲۳ دقیقه

 

 

فیلم چهارم  « نحوه ارسال پیغام متنی و فعال‌سازی پنل چت کردن » – مدت زمان : ۱۰ دقیقه

 

 

فیلم پنجم  « نحوه به اشتراک گذاری صفحه نمایش در وبینار » – مدت زمان : ۲۰ دقیقه

 

 

فیلم ششم  « معرفی برخی از  امکانات جانبی نرم افزار زوم » – مدت زمان : ۱۱ دقیقه

 

 

فیلم هفتم :  « استفاده از تحریم شکن برای ورود بدون مشکل به زوم در لب‌تاپ » – مدت زمان : ۲۹ دقیقه

 

فیلم هشتم : ورود به زوم با استفاده از تحریم‌شکن در موبایل

مدت زمان فیلم :  ۸ دقیقه

۰ ۰ امتیازات
امتیاز مطلب