بسم الله الرحمن الرحیم

سلام و درود خداوند بر  شما تعالی‌جویان عزیز

   همانطور که هر روز ظهری دارد که در آن خورشید در حالتی عمودی بر زمین می‌تابد و شدت نور و روشنایی روز در اوج خودش است، هر سال نیز که به ۱۲ ماه تقسیم می‌شود، ظهری دارد که در آن خورشید عالم در نزدیک‌ترین فاصله با زمین قرار می‌گیرد و شدت نور، شعور، رحمت و هدایتش بر زمین و مردم آن در اوج خودش است. و به همین دلیل  خداوند مهربان به ما در قرآن مبین توصیه نموده‌اند که در این ماه صائم باشیم(روزه بگیریم) تا از فواید و منافع این نزدیکی و شدت جریان رحمت الهی بهره‌مند بشویم.

شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى‏ وَ الْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ (۱۸۵بقره)

ماه رمضان که در آن قرآن نازل گردیده است و هدایتی برای انس‌گیرندگان است و بیان‌هایی آشکار از منبع هدایت و وسیله تمایز و برتری، پس هر کس این ماه را مشاهده و درک کند باید که روزه بگیرد و صائم شود!

   ماه  رمضان ظهر هر سال است. رمضان ماهی است که در آن نور و رحمت الهی بیشترین جریان و تابش را به سمت  زمین دارد!  از قدیم گفته‌اند رمضان ماه مهمانی خداوند است. رمضان ماه خودسازی و ارتباط با خداوند است.  رمضان ماه توبه و برگشت به آغوش گرم پروردگار است. رمضان ماه قرارگیری در  فرکانس جذب بیشتر رحمت و نعمت الهی است.

   برای درک دقیق و تجربه بهتر رمضان و هدف این ماه و  انجام موثر تمرین‌ها و آئین‌های توصیه شده در آن بهتر است نگاهی به معنای دقیق رمضان بیاندازیم:

   رمضان : از ریشه «رمض» و به معنای شدت تابش آفتاب بر خاک است. بنابراین متوجه می‌شویم که رمضان یعنی زمانی که خداوند اراده و محبت نموده است تا توجه و عنایت خاص و زیادتری را بر بندگان خودش داشته باشد و مسیر هدایت، برگشت و توسعه را بر ایشان آسانتر نماید.

  رمضان یعنی یک ماه تابش  مستقیم و شدید خورشید عالم  بر زمین!

یعنی افزایش  ۳۰ روزه جریان نور، شعور و رحمت  خالص الهی بر تعالی‌جویان راهش

یعنی  رها شدن از محدودیت‌ها و زنده شدن به نور گسترش‌بخش الهی و تجربه یک حیات تازه و نامحدود!

   رمضان ماهی است که اگر در آن صحیح و با نیت و تلاش جدی قرار بگیری ، قطعاً می‌توانی این نور، شعور  و رحمت شدید خداوند را دریافت نمایی و محدودیت‌ها را تخریب نموده و پتانسیل و فرکانس وجودت را برای دریافت نعمت‌ها و رحمت‌های بیشتر خداوند بهبود ببخشی

   بگذار این ماه نور باسط و تعالی‌بخش الهی بر وجود خاکی‌ات بتابد و در مسیر هدایت و برگشت به بهشت  فراوانی نعمتها قرار بگیری. بگذار نور الهی،  تو  و ساختارهای محدود فکریت را ذوب کند و از نو با قالب و ساختاری که او می‌پسندد شکل بگیری!

   در ماه رمضان، ماهی که در آن خورشید عالم بیشترین تابش خودش را بر زمین و مردم آن دارد، بیاید از این ماه و فرصت ارزشمند بهترین و بیشترین استفاده را برای تغییر و تعالی خودمان ببریم.

ماه نور و رحمت

   حال سوال مهمی که به ذهن خطور می‌کند اینکه چه چیزی می‌تواند مانع تابش این نور و رحمت الهی بر جسم و ذهن، روح و زندگی ما بشود!؟ چه می‌شود که ما در این ماه رمضان که نور الله بیشتر جاری است بر همان روال سابق زندگی می‌کنیم و نتیجه‌ای از این افزایش نور و هدایت و رحمت در زندگی عایدمان نمی‌شود؟

 اگر به مفاهیم آموزش داده شده در دوره‌های مهندسی تحول و تعالی رجوع نماییم متوجه می‌شویم که ساختارهای فکری(ضمیرناخودآگاه) همان مانع اصلی در تابش نور و شعور الله در این ماه و البته در تمامی زندگی است!  آنچه که بر جسم و روح ما تاریکی ایجاد می‌کند و مانع عبور نور و رحمت  بیشتر الهی بر ذهن و روح ما می شود همین نفس ما است! این نفس ما است که ما را از این نعمت و فرصت ارزشمند بی‌بهره می‌گرداند.  حال چه کار باید بکنیم؟

   هرچند که شاید سال‌ها با این نفس زندگی نموده‌ایم و اکثر امور و انتخاب‌های کوچک و بزرگمان را با اطاعت از نفس و  ضمیر ناخودآگاه اداره نموده‌ایم اما چگونه می‌توانیم در ماه رمضان به گونه‌ای دیگر زندگی کنیم؟ چگونه می‌توانیم در ماه رمضان از لطف و شعور الله بهره‌مند شویم و در انتهای این ماه جشن درخشش نور الهی را برگزار نماییم؟

   جواب این پرسش مهم در آیات کتاب بزرگ فرقان برای ما آشکار شده است آنجا که می‌فرماید :

یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ (۱۸۳بقره)

ای کسانی که امنیت یافته‌اید، بر شما صیام(روزه گرفتن) واجب شده است همانند اینکه بر کسانی که قبل از شما بوده‌اند تکلیف شده بود،  این کار برای این است که خودداری کنید!

   صیام به معنای اصطلاحی روزه گرفتن از ریشه «صوم» به معنای «ساکت شدن، امساک نمودن از هر نوع فعلی، بی‌حرکت بودن، بی‌فعل بودن»  است . این معنای بسیار جالبی است.

   همانطور که در بسیاری از توصیه های دینی و روایات تاکید شده،  صیام تنها به معنای امساک و دوری از غذا نیست بلکه به معنای  دوری از هرگونه بدی و هوای نفسانی و آنچه حرام است و منجر به دوری انسان از الله می‌شود بکار برده شده است.  حال اگر بخواهیم بین این مفهوم فقهی و دینی و معنی دقیق ریشه‌ای صیام ارتباطی کاربردی و فلسفی  پیدا کنیم نیاز داریم که با تفکر جامع و ریشه‌ای به موضوع بنگریم

   معنی دقیق صوم به معنای بی‌فعل ماندن است، دوری از هر گونه فعل و عملی!  حال چطور می‌توان یک ماه از هر گونه فعل و عملی دوری نمود و آیا اصلاً چنین چیزی ممکن است و آیا این کار صحیح و شایسته است؟  اگر خوب در مفهوم توصیه شده در دین دقت کنیم همواره به مسلمانان توصیه شده است که در ماه رمضان فرد مومن باید علاوه بر دوری از غذا از هواهای نفسانی نیز دوری کند؛ نتیجه کاملا آشکار است.

بنابراین صائم شدن یعنی دوری نمودن از جنبش‌های محدود کننده نفس

یعنی خودداری کردن از تمایلات و احساسات نفسانی، یعنی تمرینی جدی و ضروری برای رهایی از اسارت محدودیت‌های الگوهای تاریخ مصرف گذشته

یعنی ساکت نمودن گفتگوهای مخرب درونی و خانه ذهن را پاکسازی نمودن!

   انگار این ماه، ماهی است که تعالی جوی راه الله با کنترل و آگاهی بر نفسش و با خودداری نمودن از افکار، احساسات و باورهای منفی و مخرب و دوری از کلام و اعمال نهی‌شده،  منجر به سبک شدن ذهنش از ناخالصی‌ها شده و مکان مقدس ذهن که خانه خداوند است برای دریافت نور و شعور بیشتر الله پاک و آماده می‌گردد

   بیاد داریم که در دوره‌ها و سمینارهای مهندسی تحول، مفهوم  قانون آشکارسازی  را به دقت بیان کردیم و گفتیم که طبق آیات محکم کتاب قرآن مبین-نظام‌نامه سالم زیستن- همه رویدادهای زندگی ما، بازتابی از برآیند درونیات و عملکرد خود ما هستند که تحت نظارت، هوشمندی و قوانین الهی آشکار می‌شوند. حال وقتی بتوانیم در ماه رمضان، افکار و باورها و ساختارهای فکریمان را مدیریت نموده و افکار محدود و منفی را کنترل کرده و بجایش به رحمت، فراوانی، ثروت، توسعه، سلامتی، نعمت‌ها و نور الهی بیاندیشیم، قطعا بازتاب این گونه بودن در ماه‌ها و سالهای بعدی زندگی‌مان به گونه‌ای متمایز و رضایت‌بخش خواهد شد.

   صیام(روزه) یعنی ذهن و مغز را آماده و هماهنگ خدا نمودن! می‌گویند  رمضان ماه مهمانی الله است، اما بهتر است بگوییم رمضان ماه استقرار مجدد الله بر خانه ذهن و تجلی صفات او در زندگی‌مان است.  ماه رمضان فرصتی برای دوری نمودن از نفس و خالی نمودن خانه ذهن از غیر الله است تا خداوند که صاحب اصلی عالم و همچنین خانه ذهن هستند در آن خانه مجددا مستقر بشوند. و صیام تمرینی سخت و جدی برای  پاکسازی دیوهای محدودیت و استقرار فرشته‌های توسعه و تعالی است. صیام تمرینی است که تو برای حرکت در مسیر طرح و املاء تعالی‌بخش ابراهیم(بر او سلام) به آن قطعا نیاز داری!

روزه و ماه رمضان

   هرکس بخواهد به مقام ابراهیم برسد و خداوند بی‌همتا را به صورت خالص و عریان تجربه نماید نیازمند رهایی از اسارت و القائات نفس است و نفس چیزی نیست جز همان القائات صوتی و تصویری ضمیر ناخودآگاه، همان نفس اماره، همان گفتگوهای درونی و تصاویر ذهنی که ما را به سمت  مسیری متقاعد می‌‌نمایند که مسیر انحرافی، محدودیت، فقر، ضعف و بیماری است! همان باورهای منفی و مخرب! همان الگوهای تکرار قدیمی و تاریخ مصرف گذشته!

   بنابراین ماه رمضان یعنی یک ماه تلاش سخت و تمرینی جدی برای خودداری نمودن از افکار و باورهای محدودکننده در جهت تقویت خویشتن و دریافت نور و رحمت گسترش‌بخش الهی، کوششی برای تمدید و یا ارتقاء عضویت در شبکه شعوربرتر! در این تمرین و آئین بزرگ سالم شدن، دوری از آب و غذا به مدت مشخص تنها یکی از ابعاد این تمرین و شاید ساده‌ترین آن باشد!

   امساک از آب و غذا تمرینی ظاهری و بهانه‌ای برای هوشیاری نسبت به کنترل نفس و کشش‌ها و جنبش‌های درونی است. تمرینی برای ذبح القائات ضمیرناخودآکاه و دوری از عادتی زندگی کردن.  فرصتی برای برگشت از محدودیت‌ها به سمت جهان نامحدود الهی!

   آری اگر یک ماه بتوانی این تمرین را جدی بگیری و نیت و مهمترین اولویت زندگیت را در این ماه بر آگاهی و ذبح احساسات و تمایلات نفسانی و کنترل افکار و باورهای مخرب ذهنی بگذاری و بتوانی در این امر مهم خوب عمل کنی، آن وقت می‌توانی در پایان یک ماه تلاش  جشن بگیری، جشن شکرگزاری و  شادمانی برای شکل‌گیری ظرفیت و ساختار فکری جدید که باعث دریافت بیشتر  رحمت،  نعمت، هدایت و نور الهی  در سال‌های آینده زندگیت خواهد شد.

یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ(۱۸۳بقره)

ای کسانی که امنیت یافته‌اید، بر شما صیام(روزه گرفتن) واجب شده است همانند کسانی که قبل از شما بر آنها تکلیف شده بود، این کار برای این است که خودداری کنید!

   دوست خوب! بیا در این ماه پر خیر و در این فرصت تحول‌آفرینی  حرکتی را در جهت تقویت خودمان و بهره‌مندی از این همه رحمت و انرژی مثبت  انجام دهیم. بیایید برای تمدید و ارتقاء عضویت در شبکه شعوربرتر و دریافت هدایت صحیح الله و قرارگیری در مسیر مستقیم خودمان را تقویت کنیم.

   آری در  ماه رمضان تو ساکت شو و بگذار خداوند زندگی و رویدادها و لحظاتت را هدایت کند. بگذار «من» وجودت کنار برود  و بجای آن خداوند و باورهای نامحدود الهی زندگی تو را در دست داشته باشد. از این فرصت نهایت استفاده را بکن، فرصت بسیار مهم و ارزشمندی است !

اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ یُحْیِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها ، قَدْ بَیَّنَّا لَکُمُ الْآیاتِ لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ (۱۷حدید)

آگاه باشید که همانا الله زمین را بعد از مرگش زنده می‌نماید.

همانا برای شما نشانه‌هایمان را آشکار می کنیم تا شاید تعقل نمایید.

   بگذار این ماه اکثر تلاش و برنامه‌ریزی‌ات روی آگاهی به نفس، مهار و کنترل افکار و احساسات محدود کننده و مخرب باشد. بیا در این ماه رمضان همچون ابراهیم عمل کنیم و وابستگی به محدودیت‌ها و باورها و افکار مخرب را همچون اسماعیل ذبح کنیم. بسیاری از محدودیت‌های زندگی ما ناشی از ساختارهای فکری ما هستند که آنقدر به آنها انس گرفته‌ایم که در بسیاری از مواقع متوجه اثرات مخرب و بدی آنها نیستیم.

   همین امروز  بعد از مطالعه این مطالب، بنشین و با یادآوری مفاهیم سمینار ذبح نفس، لیستی از اسماعیل‌هایی که باید آنها را ذبح نمایی در بیاور. لیستی از محدودیت‌ها و باورها و الگوهای مخرب که باعث فقر، ضعف، بیماری و یا ترس  و مشکلاتت شده‌اند.  خوب بیاندیش که اسماعیل‌های تو در این برهه از زمان کیستند و یا چیستند؟ و بعد در طول این ماه هر روز از سحر تلاش کن این اسماعیل‌ها را ردیابی  و آنها را ذبح کنی و تنها بر اساس ایمان به خداوند لایتناهی و قانون فراوانی زندگی و عمل کنی.

   این یک ماه تمرین‌هایی را برای ذبح و تربیت  نفست تدارک ببین، برای ساکت نمودن گفتگوهای درونی مخربت تلاش کن،  برای خودداری از احساسات و تمایلات نفسانی و منعیات همت کن، با پرهیز از خوردن آب و غذا در طول روز  هیولای نفست را به بند بکش و به خودت و خداوند ثابت کن که تو از شیطان و محدودیت‌ها فراتری،

 بسیاری از افراد حتی باور ندارند که می‌توانند از صبح تا  غروب چیزی نخورند و مشکلی برایشان پیش نیاید، پس چطور می‌خواهند به اهداف بزرگ زندگی و راه و رسالتشان برسند!؟

   صائم بودن از آب و غذا تمرینی برای افزایش خودباوری و عزت نفس است. مخصوصا در لحظات باشکوه اذان مغرب و افطار احساسی از آرامش و قدرت در درون انسان جاری می‌شود که می‌تواند از آن برای  اهداف بزرگ‌تر و متعالی‌تر زندگی استفاده کرد؛ مخصوصا برای اهلی کردن نفس  و  مُسلِم نمودن ابلیس درون در جهت جلب رضایت الله! و شکل‌گیری همین احساس و خودباوری دستاورد بسیار بزرگی است اگر هوشیار باشیم!

   در این  یک ماه هر روز بجای پیروی از دعوت جهان اشیاء همواره صبر کن. یادت باشد که خداوند بزرگ و مهربان با صابرین است و بس!  اگر می‌خواهی نفس و شیطان همرات باشد اصلا سراغ روزه و ماه رمضان نرو که اینجا جای تو نیست، اگر می‌خواهی پیرو جهان اشیاء باشی به همان روش سابق در تمامی امور تعجیل کن مابقی کارها خودش اتوماتیک وارد توسط نفست انجام می‌شود؛ اما اگر هوشیار شده‌ای و مشتاق توسعه  و هجرت از محدودیت‌ها به فراوانی‌ها هستی، امسال حواست را جمع کن، در  این یک ماه بیش از هر زمان دیگری از سال، نگاه‌ و حمایت ملکوتیان نسبت به مومنین جاری است.

   در این یک ماه خود مجازیت را فراموش کن و به خودحقیقی‌ات فکر کن، به طرح عالیه‌ای که خداوند برایت متصور شده است بیاندیش ، به طرح مورد رضایت الله! به شهر پشت دریاها فکر کن،  شهر پشت دریاها عجب شهری است! خوشا به سعادت آنانکه به آخرت و آینده وعده داده شده اعتقاد دارند و برای آن نلاش می‌کنند.

 بِّسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ‏

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فىِ لَیْلَهِ الْقَدْرِ(۱)

وَ مَا أَدْرَئکَ مَا لَیْلَهُ الْقَدْرِ(۲)

لَیْلَهُ الْقَدْرِ خَیرْ مِّنْ أَلْفِ شهَرٍ(۳)

تَنزَّلُ الْمَلَئکَهُ وَ الرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبهِّم مِّن کلُ‏ أَمْرٍ(۴)

سَلَامٌ هِىَ حَتىَ‏ مَطْلَعِ الْفَجْرِ(۵)

   بگذار امسال همه با هم شب قدری داشته باشیم که طبق کلام خداوند مهرگستر در  قرآن کریم از هزار ماه هم بهتر است. خوب دقت کن ، هر سال ۱۲ ماه است  و هزار ماه یعنی هزار تقسیم بر ۱۲ که  معادل ۸۳ سال می‌شود! و چقدر جالب و عالی که  خداوند مهربان دعوت می‌کنند که یک ماه تلاش کنیم برای ذبح نفس تا  در  شب قدر برایمان جبران کند، شب قدری که بهتر از هزار ماه(یعنی ۸۳ سال زندگی) است!

روزه ماه رمضان شب قدر

   تقریبا ۸۳ سال زندگی یعنی عمر نرمال  یک انسان امروزی و  انگار خداوند این گونه می‌خواهند به ما بگوید اگر بیش از ۸۳ سال هم زندگی بکنی تا به  درجه و مقام کنترل نفس و رهایی از القائات آن دست پیدا نکنی معنی حقیقی زندگی را درک و  طرح عالیه  خداوند را تجربه نخواهی کرد.

   بیا با همدیگر همگام شده و در این ماه پرخیر و نورانی با شعوربرتر عالم  معامله‌ای کنیم، معامله‌ای که  بهترین تجارت و سرمایه‌گذاری زندگیت را تجربه خواهی نمود، تجارت با الله بهترین تجارت است و  قطعا  شما برنده خواهید شد!

   یک ماه  تمایلات و احساسات نفسانی و افکار و باورهای محدودکننده‌ ذهنی‌ات را  به خاطر او کنار بگذار و آنها را کنترل کن، یک ماه به خاطر او و در مسیر او حرکت کن، یک ماه مهمترین هدف زندگی‌ات دریافت نور، رحمت و رضایت الله باشد. یک ماه به نفس اماره‌ات خوراک نرسان و بگذار یک ماه بی‌فعل و بی‌عمل باشد.

   هر بار که  نفست در زمان و مکانی اراده نمود تا تو را به سمت انتخابی محدود و کلام  و رفتاری هیجانی ببرد تو صدایش را نشنیده بگیر.  تو بجای آن صبر کن و به الله متمرکز شو. در مواقعی که صدایش را بالا می‌برد تو به الله پناه بیاور تا دیگر صدایش را نشنوی. وقتی خودش را به در و دیوار می‌زند تا به او توجه کنی تو به الله و تعهدت به او فکر کن،  به لبخند و رضایت الله و شادی  و پاداش‌های زیادی که در انتظارت است.  از الله بخواه او را ساکت و اهلی نماید و تو را از او نجات دهد. خداوند شنوا و بینا بوده و  درخواست بنده‌اش را می‌شوند و تحقق می‌دهد.

یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اسْتَجیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاکُمْ لِما یُحْییکُمْ

وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ یَحُولُ بَیْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ وَ أَنَّهُ إِلَیْهِ تُحْشَرُونَ (۲۴ انفال)

ای کسانی که امنیت یافته‌اید ، به دعوت الله و رسول جواب دهید هنگامی که شما را به سمت حیات حقیقی دعوت می‌کنند و آگاه باشید که همانا الله بین نفس انسان و ذهنش حائل می‌شود و به سمت او محشور می‌گردید

   در این یک ماه  بیا بجای دعوت از هر چیز و هر کس دیگری تنها و تنها  او را دعوت کنیم، نه یک شب نه یک افطار، بلکه هر روز، هر شب، هر سحر، هر افطار، از سحر تا افطار، از افطار تا سحر، هر لحظه او را دعوت کن!

   از همان ابتدای سحر روزت را با قانون آشکارسازی  و  صلات(تکنیک هماهنگی و مراقبه) آغاز کن  و پیش از هر کاری صبر کن  تا بتوانی از  افکار و احساسات محدود و مخرب رها بشوی و انتخاب‌های بهتر و الهی‌تری داشته باشی.  اراده کن و انتخاب کن روش زندگی‌ات در این یک ماه این گونه باشد. مهم نیست که دیگران در مورد تو چه می‌اندیشند؛ که البته خیلی از وقتها دیگران در مورد تو اصلا نمی‌اندیشند!  این یک ماه نگاه دیگران را نیز ذبح کن و تنها به نگاه و رضایت الله و اهداف متعالی آینده‌ات فکر کن!

   بگذار در این ماه خداوند و رحمت و شعورش  قائم بر نفست باشه، اجازه بده یک ماه منجی عالم بجای تو تصمیم بگیره، درک کن که این تنها راه نجات ما انسان‌ها است! این تنها راه خروج ما از چاه تاریک نفس است.  همچون ابراهیم دلو به دریا بزن و  تمامی بتهای محدودیت  را بشکن و بت بزرگ که نفست است را رام کن!

روزه رمضان خدا

   در گذشته زندگی نکن بلکه در جستجوی آینده باش، اگر خطا و اشتباهی در گذشته داشته‌ای از آن درس بگیر و به خطاهایت در پیشگاه خداوند معترف باش و راه برگشت، اصلاح و جبران را در پیش بگیر .  از کامل‌خواهی  و ایده‌آل‌گرایی بیرون بیا و تلاش کن تا  هر ماه رمضان اندکی بهتر عمل کنی و بهتر حضور داشته باشی! اثر تجمعی  عملکرد خوبت در هر ماه رمضان،  باعث تجلیات نجات‌بخش و بزرگی در آینده برایت خواهد شد.

وَ قالَ رَبُّکُمُ ادْعُونی ، ‏ أَسْتَجِبْ لَکُم‏(۶۰ غافر)

و پروردگار شما چنین می گوید: از من دعوت کنید تا جواب شما را بدهم!

   بجای دعوت از نفست،  اگر از او  دعوت کنی قطعا جوابت را خواهد داد. بجای اطاعت از نفس و صدای درونت از صدای الله و کلام هدایت بخش کتب آسمانی‌اش پیروی کن.  از نشانه‌هایی که در مقابلت قرار خواهد داد.  از معجزات بزرگی که برایت آشکار خواهد کرد.

   تمرین کن. تمرین کن و بر این تمرین استوار باش. هر بار در هر کاری و هر انتخابی نفست را در برابر قامت بزرگ الله مخفی کن و بگذار شعوربرتر که داننده غیب آسمان‌ها و زمین است تو را رهبری نماید. او از بسیاری چیزها آگاه است  و ما  بسیار بسیار کم می‌دانیم! این یکی از  مهمترین درس‌های  زندگی همه انسانها می‌توانذ باشد.

 اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ (۲۱۶ بقره)

شعوربرتر می‌داند و آگاه است و شما نمی‌دانید!

   در این یک ماه بیش از هر زمانی، او را بطلب و توجهت به جهان اشیا کمتر باشد. در ذهنت ببین که تنها او برای هدایت و نجات تو کافی است.  چراکه تنها اوست که مرکز کنترل این عالم است و تمامی رویدادها تحت حاکمیت و فرمانروایی او شکل می‌گیرند و به یاد داشته باش که بسیاری از رویدادهای زندگیت  بر اساس بازتاب نفس و عملکرد خود تو  آشکار می‌شوند.

   آری همه چیز به نوع رابطه ما  با او بستگی دارد! بجای نفس و افکار محدود و تضعیف کننده، الله  و باورها و افکار الهی را جانشین کن تا بجای تاریکی و مشکلات، نور و روشنایی را در زندگیت تجربه کنی. بجای فقر و محدودیت، ثروت و فراوانی را تجربه بنمایی.

   هر روز در این ماه پر نور، خداوند مهربان و اسماء حسن‌آور  را یادآوری کن  و روی این تمرین  استقامت کن که وعده‌های الله حق است و لحظه تجربه‌های رضایت‌بخش و دیدار نزدیک!  استقامت کن که ملائکه خداوند،  نازل‌کننده شعور، نور و امر او هستند و جریانی پر برکت از ملکوت در راه است. مراقب باش که تو از این جریان غافل نمانی!

إِنَّ الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ   ثُمَّ اسْتَقامُوا    تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلائِکَهُ

أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا   وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّهِ الَّتی‏ کُنْتُمْ تُوعَدُونَ (۳۰ فصلت)

همانا کسانی که گفتند پرورش‌دهنده ما الله است و بر این موضوع و اعتقاد استقامت ورزیدند، ملائکه الله بر ایشان نازل می‌گردند که نترسید و اندوهگین نباشید!  و بشارت باد بر شما فضای بهشتی که وعده آن به شما داده شده بود!

   در این ماه برای اینکه سختی روزها و صائم بودن برایت کمتر بشود، نفست را تغذیه نکن! کاری نکن که نفست تحریک شود. خودت را در معرض تحریکات نفسانی قرار نده. چشم‌ها و گوش‌هایت مهمترین کانال‌های خوراک‌رسانی به ضمیرناخودآگاهت هستند. مراقب باش که چه خوراک‌ها شعوری را وارد مغزت می‌کنی! مغزت را  خانه نامحرم‌ها و غریبه‌ها  قرار نده . مغز تو خانه مقدس الله است ! بگذار در این  ماه او بیشتر از هر کسی ساکن خانه ذهنت باشد.

ترک خویش و ترک خویشان می‌کنیم      هر چه خویشِ ما، اکنون اغیار ماست

خودپرستی نامبارک حالتی‌ست               کاندر او  ایمانِ ما،  انکار ماست

هر غزل کان بی‌من آید خوش بود           کاین نوا بی‌فر ز چنگ و تار ماست

مولوی

   در این یک ماه از هر سال، هر کلامی را گوش نکن،  در هنگام مشاهده تلویزیون و بازدید صفحات رسانه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و … هر صحنه و فیلمی را نبین، هر غذایی را نخور، در هر مکانی قرار نگیر. برای اینکه نفست را به بند بکشی باید اول او را کمی ضعیف و حتی بی‌هوش کنی. از همین اولین روزهای این ماه تمرکزت را روی خوراک‌های شعوری که از طریق حواس ۵ گانه وارد مغزت می‌کنی بگذار و تنها خوراک‌های شعوری الهی و  باورهای تعالی‌بخش را وارد مغز و روحت کن تا به اندازه کافی  فرکانس افکار و باورهایت قوی بشود  تا احتمال تحقق رویدادهای مثبت و حیرت‌انگیز برایت افزایش بیابد.

   هر سحر با خودت عهدی ببند و  تا  زمان افطار تا می‌توانی اعمال، کلام و آثارت را بر اساس اون نیت و هدفت جلو ببر. در پایان هر شب به ارزیابی عملکرد روزانه‌ات بپردازد! خوب فکر کن و ببین که در کجاها و در چه مواردی توانستی با صبر و تعقل جامع و بدور از احساسات و القائات نفسانی زندگیت را اداره کنی؟  و در چه مواردی تحت نفوذ نفس و القائات احساسات و افکار درونی، عمل کردی! کجاها صبورانه و به درستی  انتخاب کردی و در چه مواردی با تعجیل و شتاب مخرب؟

   در این یک ماه تلاش کن تا از ریتم تکراری و برخواسته از الگوهای محدود گذشته‌ات کنار بروی و بگذار شعور و باورهای الهی بجای آنها در زندگیت جاری باشد تا بتوانی جشن رمضان امسال را به خاطر تجربه تابش نور خورشید عالم بر خاک وجودت درک و به شادمانی تجربه نمایی!

ز بس بستم خیال تو ، تو گشتم پای تا سـر من

تو آمد خرده خرده، رفت من آهسته آهسته

سپردم جان و دل نزد تو و خود از میان رفتم

کشیدم پای از کوی تـو مـن آهسته آهسته

فیض کاشانی

امور توصیه شده برای این ماه :

  ۱-صبر قبل از هر کلام و هر کار و هر انتخاب و هر خرید و هر ارتباط و هر چیزی!

  ۲-مراقبت از مغز و  ذهن و کنترل خوراک‌های شعوری و محافظت از کانال‌های ۵ گانه ورودی خصوصاً چشم و گوش! و تعذیه  از خوراکهای شعوری مثبت و تعالی‌بخش مثل کتابهای خودسازی، کلام عرفا و شعرا، آیات پرنور قرآن کریم!

  ۳-تمرکز بر یاد و حضور و صفات الله و تکرار مداوم این صفات و اسماء در طول روز

  ۴-تعهد ابتدای هر روز در هنگام سحر(صلات صبح) برای ذبح نفس و دوری از تمایلات نفسانی و تعهد به پیروی اصول و حدود الهی و باقی ماندن بر فرکانس رحمت و قدرت الهی

  ۵-ارزیابی عملکرد روز در انتهای هر شب  و سنجش میزان موفقیت در تعهدت به کنترل نفست و تشویق و یا جبران تعهد برای روز بعد


نگارش اولیه :  ۲۰ مرداد ۱۳۸۹ – مصادف با آغاز ماه رمضان۱۴۳۱ هجری قمری

ویرایش و بازنگری متن : ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ – مصادف با آغاز ماه رمضان  ۱۴۳۹ هجری قمری

اضافه نمودن فیلم آموزشی: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ – مصادف با ماه رمضان ۱۴۴۰ هجری قمری

رمضان، ماه کنترل نفس و بی‌فعل نمودن افکار و باورهای محدود کننده جهت جاری شدن بیشتر نور و رحمت الهی در زندگی برای شما تعالی‌جویان پر خیر و  مبارک باد.

 سید هومن سادات کیائی – مربی و مدرس دوره های تحول و تعالی

 

این مطلب شامل یک فیلم آموزشی می‌باشد که برای نمایش آن لازم است که  با حساب کاربریتان وارد سایت بشوید.

جهت  ورود و یا عضویت در سایت روی لینک مقابل کلیک نمایید

 

با توجه به اینکه برنامه‌های بخش آموزش‌های همگانی با تلاش، هزینه و وقت زیاد  ولی به صورت رایگان در روی سایت عرضه می‌شود ، در صورت تمایل می‌توانید از طریق دکمه زیر اقدام به حمایت مالی این بخش بنمایید تا بتوانیم بیشتر و بهتر فعالیت‌های این بخش و آموزش‌های رایگان آنرا تداوم بدهیم

با تشکر فراوان از حامیان این برنامه:

۱-خانم معصومه آوریده   ۲-خانم خاطره علیشاهی   ۳-خانم مهرنوش افشاری   ۴-خانم مهناز بشیری   ۵-خانم لیلاسادات ریاضی  ۶-خانم دریا عفاری  ۷-خانم لیلی معارفی  ۸-آقای فرشاد دوانی  ۹-خانم پروین باباچاهی ۱۰-خانم مرجان ملاحسینی  ۱۱-آقای مازیار رخشیه  ۱۲-خانم نیکدخت شریف‌فر  ۱۳-خانم زهرا اکبری  ۱۴-آقای احمد ابراهیمی  ۱۵-خانم مونا یاوری  ۱۶-آقای حسین سرشار ۱۷-خانم نسیم زاهدی ۱۸-آقای خشایار قشقایی ۱۹-خانم نسرین شعاعی ۲۰-آقای بابک افشاری ۲۱-خانم زهرا نیشابوری ۲۲-خانم خاطره علیشاهی(سال۹۹) ۲۳-خانم حمیده حسن‌زاده(سال۹۹) ۲۴-خانم معصومه آوریده(سال۱۴۰۰) ۲۵-خانم مونا یاوری و آقای حسین سرشار(سال ۱۴۰۱) ۲۶-خانم معصومه آوریده (سال ۱۴۰۱) ۲۷-خانم مونا یاوری و آقای حسین سرشار(سال ۱۴۰۲)

خوشحال میشویم که نظرات، بازخوردها، گشایش‌ها، تجربهها و یا سوالات و ابهامات‌تان را از طریق فرم درج نظر در زیر همین مطلب با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

در ضمن این مطلب  از آموزش‌های بخشهای عمومی سایت بوده و متن نظرات و مشارکت‌های درج شده در آن  قابل مشاهده برای عموم بازدیدکنندگان می‌باشد.

۵ ۱ امتیاز دادن
امتیاز مطلب